Conferinta Tehnologii Smart pentru Prelucrarea Metalelor

Dinamismul si evolutia pietei industriale din România, au creat premisele organizarii in cadrul targului METAL SHOW &TIB, a primei editii a Conferintei Tehnologii Smart pentru Prelucrarea Metalelor. Conferinta are ca principal scop aprofundarea acestui domeniu, dar si crearea unui cadru specializat de networking intre firmele/institutiile/asociatiile de profil si specialistii din industrie, conducând la consolidarea unui eveniment simbol dedicat intregii industrii nationale.

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Termeni si conditii.
I Accept

Coordonate

Data: 15 mai 2019
Interval orar: 11.00-15.00
Loc desfasurare: Romexpo, Pavilion B3, Sala Titulescu
Acces: Obtinerea invitatiei gratuit prin transmiterea unui mesaj cu numele si adresa de e-mail la corina.radulescu@romexpo.ro

Public vizat: specialisti din industria prelucratoare a metalelor, specialisti din industria grea; clienti industriali si antreprenori industriali; distribuitori si reprezentanti in Romania; firme de constructii; santiere navale, inchirieri cofraje; producatori industriali, producatori masini unelte, producatori repere metalice si producatori piese; solutii industriale, tratamente diverse suprafete, universitati, institute de cercetare; consumatori finali.

Speakeri

Ferry Grinberg

Moderator – Ing. Gabriela Rusu – Vicepreședinta a Federației Patronale în Industria Construcțiilor de Mașini și Director General al revistelor “Technomarket – Sisteme de Fabricație” și “Technomarket – AgroTechnica”.

De 6 ani, Gabriela Rusu reprezintă interesele companiilor românești din domeniile prelucrării metalelor și construcției de mașini în Consiliul de Export al României din partea FEPA-CM și coordonează organizarea pavilioanelor naționale românești la cele mai importante târguri de specialitate din lume.

Ferry Grinberg

Ferry Grinberg – CEO GreenBau

“Smart Factory – Diminuarea costurilor de productie”

Domnul Ing. Ferry Grinberg este unul din vizionarii industriei prelucrării metalelor din România, care a reușit în 15 ani de activitate, în cadrul companiei GreenBau Tehnologie SRL ca fondator și CEO, nu doar sa vândă mașini CNC Okuma ci să implementeze un întreg sistem industrial, astfel firma GreenBau ajunge în 2016 cu 100% de maşini utilaje conectate via internet pentru monitorizare și mentenanță sau instruire asistată, lucru care este unic pe piaţa din Europa.

Prof. Univ. Dr. Ing. EurIng. Dr. h.c. Gheorghe I. Gheorghe

Răzvan Popa – Area Sales Manager

“ifm electronic – let’s make automation smart and simple!”

Răzvan Popa are o experiență vastă în domeniul vânzărilor și a automatizărilor industriale, ocupând funcția de Area Sales Manager în cadrul ifm electronic Romania, având o vechime de peste 8 ani în această companie. Răzvan va susține, în cadrul conferinței, prezentarea “ifm electronic – let’s make automation smart and simple!”. El susţine că: „Fabrica digitală a viitorului va fi posibilă datorită progresului tehnologic din rețelele industriale, a reducerii cantității și costurilor puterii de calcul și progresului tehnologic în domeniul senzorilor inteligenți. ifm, prin senzorii și insulele IO-Link, împreună cu dispozitivele master IO-Link integrate, vine în sprijinul clienților în înlocuirea facilă a echipamentelor, fără să mai fie necesare ajustări suplimentare (Plug and play) și, cel mai important, poate deja să furnizeze terabytes de date care pot fi folosite în Big Data Analitics pentru monitorizarea energiei, calității, Track and Trace, a stării de funcționare a mașinilor și Remote Service.”

Prof. Univ. Dr. Ing. EurIng. Dr. h.c. Gheorghe I. Gheorghe

Ioana Petre – Inginer Tehnolog Top Metrology

“Solutii Smart pentru Prelucrarea Metalelor oferite de TOP Metrology”

Ioana este absolventă a Universității Politehnica din București, Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice , specializarea Robotică Industrială. Face parte din echipa de specialiști TOP Metrology , ocupând funcția de inginer tehnolog. Deși este la început de cariera dă dovadă de profesionalism, având o capacitate de a ghida și consulta potențialii clienți spre alegerea unui echipament compatibil cu solicitările acestora în funcție de complexitatea aplicațiilor.

Nicolae Cătănoiu – Account Manager & Key Account Manager Spindle Repair SKF România

“Industry 4.0 – creșterea fiabilitatii mașinilor unelte prin mentenanța predictivă inteligentă – monitorizare în timp real a stării de funcționare a AAP”

Nicolae Cătănoiu este absolvent al Institutului de Marină Civilă Constanța, secția electromecanică navală, și deține o vastă experiență în domeniul vânzărilor. Din 2011 face parte din echipa reprezentanței SKF în România ca suport de vânzări cu competențe tehnice pentru rețeaua autorizată de distribuție SKF și clienții end-user. A ocupat funcția de Distributor Development Manager pentru zona de sud a țării și Key Account Manager în Wind Industry iar în prezent este Account Manager & Key Account Manager Spindle Repair.

Cosmin Vajkovszki – CEO Rösler România

“Industry 4.0 by Rösler”

După 16 ani în care a reprezentat un alt producător german pe piețele din România, Bulgaria și Republica Moldova, Cosmin Vajkovszki s-a alăturat echipei Rösler România la 1 Ianuarie 2016, având funcția de Branch Manager. În același an, a extins  operațiunile Rösler România prin absorbția pieței din Bulgaria. Din 1 Ianuarie 2019 ocupă funcția de  CEO Rösler România.

Paul Ignat – Director Vânzări, TRUMPF România

“Soluții industriale de fabricație aditivă (Laser Metal Fusion) oferite de TRUMPF”

Domnul Ing. Paul Ignat este un specialist in tehnologie laser si masini unelte CNC, cu o vasta experienta in implementarea de solutii industriale in domeniul automotive, electronica si prelucrarea tablelor. Expertiza acumulata in cei 10 ani de activitate in cadrul firmei TRUMPF, este foarte utila pentru a oferi consultanta clientilor pentru o dezvoltarea continuă, rentabilă, precisă și interconectată a tehnologiIor de producție ale viitorului. Promoveaza activ conceptul de TruConect al TRUMPF, sprijinind demersul companiei de a educa piata si pe antreprenorii romani, propunand fiecaruia solutii individuale de optimizare pentru a-si transforma pas cu pas propriul proces de fabricatie in Smart Factory. Cu ajutorul solutiilor inteligente propuse de conceptul TruConnect, implementarea concretă a Industrializării 4.0 devine realitate, TRUMPF, prin specialistii sai, ofera solutii practice, personalizate, de interactiune inteligenta intre oameni, masini, solutii de automatizare si software. Get Connected!

Prof. Univ. Dr. Ing. EurIng. Dr. h.c. Gheorghe I. Gheorghe

Dl. drd. ing. Mihai Selagea, Director Tehnic Apel Laser

„Aplicațiile industriale ale laserilor pe fibră optică”

Laserii pe fibră optică se caracterizează printr-o eficiență mare a puterii laser emise în raport cu puterea electrică (cca 30%), calitate optică bună a fasciculului laser, posibilitatea cuplării la o fibra optică, astfel încât fasciculul laser să fie transportat până la distanțe de ordinul zecilor de metri și  puteri de emisie laser care depășesc curent 1k W, putând ajunge până la zeci de kW.
În mod obișnuit, în industrie se folosesc laseri pe fibră până la 100 W putere medie pentru marcare/gravare și laseri de 1-3 kW pentru tăiere sau sudură.

Prof. Univ. Dr. Ing. EurIng. Dr. h.c. Gheorghe I. Gheorghe

Prof. Univ. Dr. Ing. EurIng. Dr. h.c. Gheorghe I. Gheorghe

“Integrarea sistemelor inteligente de control mecatronice și cyber-mixmecatronice în întreprinderi digitale și în Industria 4.0”

Prof. Univ. Dr. Ing. EurIng. Dr. h.c. Gheorghe I. Gheorghe este specialist in mecatronica si cyber-mecatronica, adaptronica si integronica, un pionier in domeniile avansate la nivel national si international.
In prezent, este Directorul General al INCDMTM Bucuresti, Presedinte APROMECA si Membru corespondent al ASTR (Academia de Stiinte Tehnice din Romania). Totodata, Domnul Gheorghe este autor (unic sau in colaborare) a peste 58 carti stiintifice si universitare, precum si a peste 550 articole in publicatii nationale si internationale (inclusiv ISI).

Cristina Popa – Expert standardizare

„Standardizarea – Un aliat prețios pentru specialiștii în domeniul prelucrării metalelor”

În calitate de expert standardizare, Cristina Popa asigură cadrul necesar pentru desfășurarea lucrărilor comitetelor tehnice, transmite poziția națională la proiectele de standarde europene și internaționale și reprezintă vocea standardizării în acest domeniu.

A urmat cursurile Universității Tehnice de Construcţii – Departamentul de Inginerie Civilă, Bucureşti și cele ale Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti. Are funcția de expert standardizare în cadrul ASRO și gestionează 16 comitete tehnice, dintre care 8 au activitatea legată, în diferite grade, de prelucrarea metalelor. Obiectivul ASRO în perioada următoare este de a grupa aceste comitete tehnice într-un sector dedicat metalelor și prelucrării acestora în vederea uniformizării terminologiei, facilitării accesului specialiștilor la o gamă largă de informații precum și asigurării coerenței în cadrul domeniului.

Contact

Corina Radulescu – Specialist Marketing Romexpo

Mobil: 0758 837 724
E-mail: corina.radulescu@romexpo.ro