Fanuc va furniza 3.500 de roboti industriali grupului BMW

Producatorul de roboti industriali Fanuc a semnat un acord-cadru cu grupul german BMW pentru furnizarea a 3.500 de roboti, Fanuc devenind astfel unul dintre partenerii strategici ai producatorului german de autorurisme, anunta pesmedia.com.

Robotii urmeaza sa fie folositi in procesul de productie al viitoarelor modele de autoturisme (in principal la producerea caroseriilor, a capotelor si portierelor), dar si la realizarea modelelor personalizate de autoturisme, adaptate cerintelor individuale ale clientilor.

Primii roboti industriali au fost livrati la sfarsitul anului trecut, urmand ca restul sa ajunga in fabricile locale si internationale la grupului BMW in anii urmatori.

Producatorul de roboti investeste constant in cercetare si dezvoltare, dar si in extinderea retelei sale de servicii, pentru a-si sustine clientii din intreaga lume. La ora actuala, Fanuc detine peste 110 modele de roboti industriali utilizati nu doar in industria auto, ci intr-o gama larga de industrii.

In Romania, gama de roboti este reprezentata de Fanuc Automation Romania, companie aflata pe lista expozantilor METAL SHOW & TIB, expozitia pentru prelucrarea metalelor, tehnologii si echipamente industriale. Astfel, intre 12 si 15 mai, vizitatorii vor avea ocazia sa vada LIVE o parte din modelele acestui brand.

Sursa foto: pesmedia.com