METAL SHOW & TIB 2019 – universul sistemelor industriale inovatoare!

Numai la METAL SHOW & TIB, ai ocazia sa vezi indeaproape cele mai noi si inovatoare tehnologii. Intre 14-17 mai, la Romexpo – Bucuresti, liderii din industrie promit demonstratii live si solutii pentru intrebarile momentului.

SALVAGNINI

Va asteptam la METAL SHOW & TIB  sa descoperiti  noutatile Salvagnini. De peste 50 de ani, Salvagnini ofera tehnologii inovatoare care permit obtinerea de solutii flexibile automate pentru tranformarea colilor din tabla intr-o gama variata de produse .

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Termeni si conditii.
I Accept

Grupul Salvagnini proiecteaza, produce si vinde sisteme flexibile si masini pentru prelucrarea tablelor:

 • centre de stantat;
 • centre de indoit – panel benders;
 • prese abkant;
 • masini de taiat cu laser;
 • linii de fabricatie flexibile
 • magazii automatate pentru depozitarea colilor din tabla
 • software

Datorita prezentei globale, Grupul Salvagnini ofera servicii directe clientilor in 35 de tari din intreaga lume. INOVATIE, COMPETENTA , SERVICII. Trei cuvinte care descriu activitatea Grupului Salvagnini in domeniul automatizarii flexibile si al masinilor industriale pentru prelucrarea tablelor. Grupul Salvagnini a proiectat, fabricat si vandut, inca din 1963, echipamente si sisteme modulare si flexibile, de inalta performanta.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Termeni si conditii.
I Accept

GRUPUL Salvagnini IN CIFRE:

 • 4 fabrici de productie;
 • 23 site-uri operationale, specializate in vanzari si asistenta pentru clienti;
 • retea globala extinsa si dedicata de agenti si centre service;
 • 1750 angajati
 • 7800 de instalari ( din care 3500 pentru centrele de indoit – panel benders)

MAPAL

La METAL SHOW &TIB 2019, MAPAL prezinta cele patru noi modele de burghie cu trei taisuri – Tritan-Drill-Uni-Plus pentru uz universal, iar pentru aplicatii specifice – Tritan-Drill-Alu, Tritan-Drill-Iron si Tritan-Step- drill-Steel.

Burghiele Tritan de la MAPAL sunt un succes pe plan general datorita marilor avantaje economice ale acestora.

Profilele super finisate ale canalelor elicoidale de evacuare imbunatatesc evacuarea aschiilor și impreuna cu o acoperire rezistenta la uzura conduc la cresterea duratei de viata a sculei cu pana la trei ori.

Datorita geometriei inovatoare Tritan, burghiele realizeaza, de asemenea, cresteri semnificative ale avansului si, prin urmare, ale performantei. Geometria speciala a taisului transversal confera burghiului o inalta stabilitate combinata cu robustete, superioara burghielor clasice cu doua taisuri.

ROM STEEL SOLUTIONS

Indemnul METAL SHOW & TIB 2019 este “Vino sa te intalnesti cu tehnologia!” Ori, Rom Steel Solutions va propune exact acest lucru; la Pavilionul B2, Standul 35, veti gasi unul dintre cele mai inovatoare echipamente de prelucrare a tablei, GEMINI.

Solutia italienilor de la FICEP combina efectuarea mai multor operatii complexe intr-un singur program. Este alegerea excelenta pentru prelucrarea placilor de tabla cu grosimi cuprinse intre 5 si 80mm (gaurire mecanica si debitare termica). Sistemele sale mobile elimina problemele care tin de greutatea, grosimea sau lungimea materialului de lucru. Cu o acuratete de sub 0,1mm, mandrina localizata in interiorul portalului dublu permite gaurirea rapida cu diametre cuprinse intre 5 și 40mm, iar sursa de plasma ultimul model de la HYPERTHERM, XPR300 permite debitarea precisa si rapida a tabelor.

Rom Steel Solutions va asteapta la METAL SHOW & TIB 2019 pentru demonstratii cu acest echipament, iar pe link-ul de mai jos puteti viziona modul lui de functionare: https://www.ficepgroup.com/ficep/gemini/

Vizitand standul ROM STEEL SOLUTIONS, veti putea obtine informatii legate si de alte echipamente care ar putea prezenta interes pentru dumneavoastra, cum ar fi:

 • Echipamente CNC pentru gaurire si debitare profile – FICEP;
 • Linii robotizate de asamblare si sudura – ZEMAN;
 • Echipamente pentru samfrenare – ACETI;
 • Fierastraie semi-automate pentru debitare profile – STHEMMA;
 • Masini de gaurit cu talpa magnetica – BDS;
 • Linii de sablare pentru tabla si profile – GOSTOL;
 • Linii automatizate de sudura pentru grinzi – CORIMPEX;
 • Cabine de sablare si cabine de vopsire – GTV BLAST;
 • Poduri rulante si macarale portal – OMIS.

NIKKEN

La METAL SHOW & TIB, Nikken va promova una dintre cele mai noi si performante solutii de masini automate pentru masurat scule aschietoare: E46LA.

Va prezentam cele mai importate caracteristici tehnice ale acestei tehnologii performante:

Baza și coloana, realizate din granit rectificat, sunt marite in mod substantial in raport cu modelul generatiei anterioare pentru a garanta si mentine acuratetea maxima. Coeficientul scazut de dilatare termica din acest material natural permite plasarea masinii direct in atelier, fara nici o problema sau preocupare in ceea ce priveste acuratetea si performanta.

O atentie deosebita a fost acordata marimii si rezistentei standului suport a masinii, care este produsa in totalitate din oțeluri structurale si este sudata TIG (tungsten inert gas) cu sudura continua.

Acest concept permite intregii masini o rigiditate foarte ridicata, rezultat care garanteaza o precizie si rigiditate ridicata.

Platoul arbore rotativ este interschimbabil cu locașe disponibile pentru toate tipurile de interfete masini: HSK, ISO, VDI, BT, CAPTO etc. Interfetele pentru portsculele ISO, BT, HSK au o strangere automata a sculelor. In cadrul suportului standului, in partea dreapta a compartimentului de presetare sunt prevazute sase locașe de depozitare a platourilor rotative pentru diverse interfete masina

In stanga sunt incorporate de asemenea rafturi practice pentru stocare suplimentara.

Mașina de masurat scule E46L este echipata cu un monitor cu ecran tactil de 22 „, montat vertical pentru o vizualizare usoara. Suprafața de afisare a ecranului este impartita in doua sectiuni distincte.

Designul ergonomic si amplasarea controlului si comenzilor manuale ale axelor permit o manevrabilitateextrem de usoara.

Noul software include, de asemenea, recunoașterea automata a axului prin SP-ID (Sistemul de identificare a axului platou).

Noutati electronice: un PC puternic care ruleaza Ubuntu 14.04 LTS pentru gestionarea si controlul integrat al tuturor functiilor de masurare / inspectia sculelor, originile masinilor si tabelele de scule. Ușurinta in utilizare datorita ecranului tactil integrat.

De asemenea, pentru prima data este inclusa posibilitatea de masurare multipla direct pe ecran. Astfel, in timpul inspectiei sculei, este posibil sa se efectueze mai multe masuratori simultan pe același profil de scula.

Ciclu de achizitie scule cu mai multe muchii aschietoare: recunoasterea si masurarea automata a fiecarei muchii aschietoare detectate in timpul unei rotatii complete a axului. Rezultatele sunt rapid vizualizate intr-un format grafic pentru o consultatie rapida sau imprimare.

Functia de creare a profilului DXF: rotatia automata a sculei aschietoare pentru a memora geometria dezvoltata si construita in timpul rotatiei complete a axului pentru a genera automat un desen DXF. Functia indexare, 4 poziții fixe la interval de 90°, cu pozitionare automata.

BENDIS WELDING EQUIPMENT

Bendis  vine la METAL SHOW & TIB cu echipamente versatile si puternice:  aparatul de curatare sudura inox Cougartron Inox Fury, aparatul de sudura MIG MAG Sigma Select 400 S-V Graphic Pulse,  aparatul sudura MIGATRONIC PI 350 AC DC Water cu accesorii si robotul de sudura Colaborativ CoWelder.

Robot de sudura Colaborativ CoWelder – Inteligent, Intuitiv, Indraznet

Vizitatorii METAL SHOW 2019 sunt asteptati la standul 9 al BENDIS WELDING EQUIPMENT, cu demonstratii live, pe roboti de sudura colaborativi, pe echipamente de sudura si echipamente de curatare sudura inox.

Migatronic, de peste 40 de ani, dezvolta tehnologii inteligente pentru sudarea manuala si solutii automatizate pentru companii ambitioase din intreaga lume, concentrandu-se pe optimizarea proceselor de sudare.

Migatronic crede ca tehnologia este menita sa serveasca omul si nu invers, prin urmare, eficienta, functionalitatea si usurinta in sudare sunt primordiale in tot ceea ce fac.

Robot de sudura Colaborativ CoWelder – Inteligent, Intuitiv, Indraznet

Vizitatorii METAL SHOW 2019 sunt asteptati la standul 9 al BENDIS WELDING EQUIPMENT, cu demonstratii live, pe roboti de sudura colaborativi, pe echipamente de sudura si echipamente de curatare sudura inox.

Migatronic, de peste 40 de ani, dezvolta tehnologii inteligente pentru sudarea manuala si solutii automatizate pentru companii ambitioase din intreaga lume, concentrandu-se pe optimizarea proceselor de sudare.

Migatronic crede ca tehnologia este menita sa serveasca omul si nu invers, prin urmare, eficienta, functionalitatea si usurinta in sudare sunt primordiale in tot ceea ce fac.

Compania BENDIS WELDING EQUIPMENT SRL va prezenta, in premiera pe piata din Romania, robotul colaborativ CoWelder MIGATRONIC.

CoWelder este, in acest moment, cel mai inteligent si cel mai flexibil sistem de automatizare de pe piata.

Vizitatorii expozitiei METAL SHOW 2019 vor avea ocazia sa vada aplicatiile robotului de sudura colaborativ Cowelder, programarea si utilizarea simpla a acestuia, fara masuri speciale de securitate si protectie. Expertii nostri va asteapta la standul 9 pentru a va prezenta calitatile tehnice si posibilitatile variate de utilizare in aplicatiile industriale.

Avantaje Cowelder:

 • Este un produs de serie, astfel ca nu ai nevoie de un integrator care sa foloseasca robotul de la un producator si sursa de sudare de la un alt producator. E o solutie gandita ca un intreg.
 • Poate suda: linii drepte, curbe sau unghiuri.
 • Alegerea configuratiei de care aveti nevoie: MIG/MAG sau TIG/WIG.
 • Singurul robot de sudare colaborativ din lume, cu certificare CE (brat+sursa sudare ca un singur produs).
 • Nu necesita camera video, are senzori de proximitate;
 • Pot fi memorate 255 de job-uri diferite. Poate fi programat in doua moduri: introducand datele in pad, sau urmarind conturul aplicatiei prin manipularea bratului si memorarea acestuia.
 • Salveaza traseul in secvente si intuieste viteza de deplasare intre punctele setate.
 • Pentru a fi sigur ca ai programat corect, ai posibilitatea sa rulezi un test (se va misca pe conturul programat fara a executa sudarea).
 • Extrem de avantajos de utilizat CHIAR si pentru serii limitate de piese (doar cateva bucati). Eficienta in privinta costurilor utilizarii robotilor normali se dovedeste numai cand sunt de realizat serii mari de piese.
 • Capabil sa se miste 360° in timpul sudarii, pe toate cele 6 axe.
 • Mai rapid de 2,5 ori fata de un angajat uman.
 • Realizeaza calitate constanta, nu pot aparea esecuri ca in cazul factorului uman.
 • Se poate utiliza chiar si cand dispui de spatiu limitat (4 m²). Un robot normal are nevoie de un spatiu de 25-30 m².

Aparat sudura MIG MAG Sigma Select 400 S-V Graphic Pulse

Cu Sigma Select nu trebuie sa va faceti griji cu privire la viitor. Odata ce ati cumparat aparatul, nu va trebui sa investiti intr-un alt aparat pentru o perioada lunga de timp.

Solutie inteligenta si perfomanta in reducerea costurilor, imbunatateste configuratia de sudare, prin adaugarea de programe sau functii atunci cand apar cerinte noi sau diferite, in aplicatiile de sudare.

Echipamentul este dotat cu un cititor de carduri pentru o actualizare usoara a software-ului prin intermediul cardului SD. Echipamentul Sigma Select 400 SV Graphic Pulse este proiectat pentru a satisface noile cerinte privind materialele si gazele de protectie.

Avantaje:

 • Disponibil cu 4 tipuri de panou de control detasabil: Basic, Graphic, Graphic Synergic, Graphic Pulse
 • Card SD pentru actualizari de software (gratuit)
 • Functie cu Puls sau fara Puls
 • Intelligent Gas Control IGC® – reducerea consumului de gaz cu pana la 50% (optional pentru oricare dintre panourile de control)
 • DUO Plus™ (sudeaza aluminiu) – pentru o sudura asemanatoare sudurii TIG, pentru un finish perfect (optional pentru panou control Graphic Synergic si Graphic Pulse)
 • IAC™ (Intelligent Arc Control) – pentru inox si otel; minimizeaza distorsiunile iar proprietatile mecanice ale metalului sunt pastrate (optional pentru panou control Graphic, Graphic Synergic si Graphic Pulse)
 • Power Arc™ – pentru o sudura in inox si otel (optional pentru panou control Graphic Synergic si Graphic Pulse)
 • MigaLOG™ – prin aceasta optiune iti poti analiza si documenta sudura (optional pentru panou control Graphic, Graphic Synergic si Graphic Pulse)
 • MigaJOB Control™ – prin aceasta optiune iti poti seta aplicatia personalizata si s-o utilizezi oricand doresti (optional pentru panou control Graphic, Graphic Synergic si Graphic Pulse)
 • Sequence – aceasta optiune iti permite sa salvezi pana la 9 secvente personale. Printr-o singura atingere a butonului de pe torta, poti alege secventa dorita din cele salvate (optional pentru panou control Graphic, Graphic Synergic si Graphic Pulse)
 • Sequence Repeat™ – inventeaza-ti propriul arc. Aceasta optiune iti ofera libertatea maxima de a construi arcul ideal pentru sarcinile specifice de sudare (optional pentru panou control Graphic, Graphic Synergic si Graphic Pulse)
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Termeni si conditii.
I Accept

Aparat sudura MIGATRONIC PI 350 AC DC Water cu accesorii sudura

PI 350 AC/DC este un invertor de sudura de inalta performanta si precizie in sudura TIG din otel, otel inoxidabil, Aluminiu si alte materiale din aliaj de inalta calitate.

Prin incorporarea tehnologiei patentate D.O.C. (Dynamic Oxide Control), viteza de sudura creste cu 30% reducand consumul atat de energie cat si al electrozilor tungsten.

TIG-A-TACK™ (pentru inox, sudura in puncte) – este o caracteristica ce realizeaza rapid cusaturi TIG extrem de mici si precise. Aceasta caracteristica reduce riscul de deformare sau distrugere a materialului.

Synergi PLUS™ – Panou Control Pulse ce ofera posibilitatea de inregistrare 2×64 programe.

Invertoarele din gama PI sunt insotite de certificatul de calibrare Eurocodes.

CWF – Cold Wire Feeder

CWF Multi este o unitate separata de alimentare cu sarma proiectata special pentru configuratii cu dispozitive automate si pentru optimizarea sudarii manuale TIG.

Panoul de comanda CWF Multi permite sudorului sa comute intre programe si dispune de alimentarea automata a sarmei in mod sincron cu functia de puls.

PI 350 poate, prin intermediul CWF Multi, sa alimenteze cantitatea corecta de sarma in baia de sudura; cu sau fara puls.

Rezultatul este o crestere considerabila a vitezei de sudura si nu exista riscul sudurilor neuniforme si contactului nedorit cu electrodul tungsten.

COUGARTRON – Experti in instalatii de curatare si pasivare a sudurii in inox

 Cougartron InoxFury este o masina de mare putere destinata curatarii sudurilor mari si puternic oxidate. Este de departe cea mai puternica masina de curatat sudura de pe piata. Capabil sa curete suduri TIG, MIG, MMA si alte tipuri de suduri.

Functii si Beneficii:

Cougartron InoxFury este proiectat pentru o curatare, pasivare si lustruire eficienta, dar poate fi de asemenea utilizat pentru marcarea si gravarea suprafetelor din otel inoxidabil si aluminiu. Masina este folosita cel mai bine pentru lucrari grele si poate fi adaptata in functie de cerintele si aplicatiile specifice de productie.

Caracteristici:

 • Roti rezistente la deformare si un maner retractabil robust – InoxFURY este usor de transportat si de mutat pe teren
 • Ecran touch-screen
 • Carcasa robusta
 • Conexiuni pentru lucru
 • Clema de masa
 • Invelis glisant pentru un control ridicat asupra curatarii
 • Conectivitate USB pentru actualizari si analize
 • Peria rezista pana la 300˚C
 • Autoprotectie
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Termeni si conditii.
I Accept

ANDREESCU LABOR & SOFT S.R.L.

ANDREESCU LABOR & SOFT S.R.L., reprezentant exclusiv pentru Romania al firmei germane BELEC SPEKTROMETRIE OPTOELEKTRONIK G.m.b.H., producator de spectrometre de emisie optica pentru analizarea compozitiei chimice a diferitelor tipuri de aliaje metalice, prezinta la METAL SHOW & TIB cele mai noi tehnologii din domeniu.

Firma germana a produs în anii 70 primul spectrometru portabil din lume, iar în prezent este unul din principalii furnizori de aparatura  pentru determinarea compozitiei chimice a aliajelor  din zona siderurgica a Germaniei  si se numara printre producatorii de aparate din cele mai performante utilizate in intreaga lume.

Gama de spectrometre cuprinde 4 aparate:

Unul portabil – Belec Compact Port HLC, cu trei sonde diferite, la alegere, pentru

-analize exacte

-analize foarte rapide şi/sau pentru identificarea rapidă a mărcilor

-analize exacte inclusiv fosfor şi sulf.

Trei staţionare: Belec Optron – spectrometru din clasa compact, cu un raport excelent calitate/pret, Belec In-Spekt – spectrometru compact de precizie inalta, Belec VarioLab – spectrometru mare de laborator de cea mai inalta precizie

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Termeni si conditii.
I Accept

Pentru informatii legate de precizia masurarilor, de conditiile in care se realizeaza acestea, de puneri in functiune si scolarizare, puteti accesa site-ul www.labor-soft.ro.